Adria Gold višenamjensko suho ulje s vitaminom E

05:14

Nakon gotovo jednomjesečne pauze ( imam itekakvo opravdanje ), vraćam se sa postovima o omiljenoj dekorativi i preparativi. Iako sam u zadnjih nekoliko postova pomalo zanemarila svoju puno veću predanosti preparativnoj kozmetici, to se da ispraviti jer sam u međuvremenu sumirala svoje favorite, shvatila da imam dermatitis.. i još ponešto.
Ulje o kom ću vam danas tipkati koristim odavna. Riječ je, dakako o Adria Gold ulju, jer - otkako sam ih otkrila, nisam ih niti prestala koristiti. Adria Spa i Adria Gold proizvodi glase za neke od mojih favorita za njegu kože, a među njima su naravno i suha ulja.




Adria Gold je pod zastupništvom Biofarma, a biljke koje se koriste za proizvodnju  prirodno se uzgajaju na velikim površinama u Hrvatskoj. Također, Biofarm otkupljuje razne biljke, ovisno o sezoni. Sve to sam znala jer već godinama koristim Adria Spa sapune i kristale za kupku, a postupno sam samo proširila svoje miljenike ovog proizvođača.




AdriaGold suho ulje za njegu namijenjeno je za njegu tijela, kose i lica. Staklena bočica koja podsjeća na bočice sirupa sadrži 50 ml ulja. U svom sastavu krije; ulje lješnjaka, smilja, gospine trave, slatkog badema, makadamije, macerata bršljana i vitamina E.
 Ulje lješnjaka potiče cirkulaciju kože, pa je dobro za masnu i mješovitu kožu, dok ulje smilja kožu pomlađuje. Sjećate se kolika je ove godine bila pomama za smiljem na ovim prostorima, a ako ste probali Loccitane Smilje njegu za lica, jasno vam je i zašto.
Kantarion ili gospina trava također ima anti age svojstva, oporavlja kožu od ožiljaka, ožiljaka nastalih od akni.. sama ova tri sastojka su mi bila dovoljna da se odlučim za kombinaciju ulja u jednoj bočici.





Ulje nije klasično masno, već se vrlo brzo upija u kožu. Dnevnu njegu ovim uljem sam preskočila ukoliko se već ujutro našminkam jer je kombinacija ulja sa tekućom podlogom blaga katastrofa, naročito ako još stavljam primer - a počela sam ga stavljati nedavno. Za vrijeme vikenda ili neradnih dana, koristim ga i za jutarnju njegu. Navečer mi ono čini pravi mali spa ritual.



U vrijeme kada sam ga počela koristiti, bilo je tu isključivo za njegu lica - njega bih koristila nakon seruma i kreme za zaključavanje sastojaka i dodatnu njegu, naročito preko noći.
Danas ga koristim za ;
- lakše uklanjanje vodootporne šminke s očiju, posebice jer sam počela nositi dioptrijske naočale, a oči su mi postale puno osjetljivije no prije
- njegu noktiju i zanoktica ( divno omekšava umorne i suhe ruke ), a ponekad dodam koju kapljicu i u kremu za ruke
- nakon češljanja netom osušene kose, jer se uglavnom užasno naelektrizira, a ovo ulje baš divno oblikuje kovrče, bez da oteža kosu ili ju zamasti. Dovoljno je tek nekoliko kapljica
- naravno, po dobrom starom običaju za lice, posebice kada je jako, jako suho
- za njegu kože vrata, nakon stavljanja seruma ili uklanjanja neke hidratantne maske
- za dodatno pojačavanje hidratacije nekog losiona za tijelo.



Koliko god neobično zvučalo, ponavljam i ovoga puta, iako se 50 mililitara čini veoma malo, troši se jako sporo jer ga nije potrebno puno, nevezano za koju namjenu ga koristite. Vrlo brzo se upija u kožu koja se s njim izuzetno dobro slaže. Moja koža lica je mješovita, a na mjestima gdje su pore proširene nije mi se nikada dogodilo začepljenje istih.
Svakog puta kada negdje putujem, makar i da se radi o dva dana, obvezno ga nosim u kozmetičkoj torbici jer mi je postalo univerzalni kozmetički proizvod.


You Might Also Like

5 komentari

  1. U ovom (zamornom) bombardiranju novim proizvodima za njegu, svaka recenzija zaista zlata vrijedi, barem kao kakva smjernica. Znam da sr izgubim pred ogromnim policama i znam za što mi nešto treba, ali ajde nadi što točno...
    Još jednom, drago mi je da si se vratila i da je sve ok.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se s tobom, konstantno nešto niče, a nisam isprobala ni djelić stare ponude bilo kojeg brenda vjerojatno. Vratila sam se da čitam tvoj blog, također. Hvala ti. Pusa

      Izbriši
    2. Slažem se s tobom, konstantno nešto niče, a nisam isprobala ni djelić stare ponude bilo kojeg brenda vjerojatno. Vratila sam se da čitam tvoj blog, također. Hvala ti. Pusa

      Izbriši
  2. Baš si me dobro sjetila na ovaj proizvod. Imala sam ga u vidu kupiti ove zime, ali nekako mi je otišao u zaborav (senilna baba sto ćeš :D) Mislila sam da bi moglo biti dobro, ali nakon ovako lijepih riječi s tvoje strane sad znam da će biti super :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ulje je fantazija.. trošim treću bočicu i kupovat ću ga dok god bude na tržištu. Prvi put sam ga kupila po cijeni od 29 kn, bilo je neko sniženje u dm - u. Nadam se da će i tebi biti odlično.
      Hvala ti na čitanju.

      Izbriši

recent posts

Like us on Facebook

Flickr Images