ARTDECO baza za sjenilo - recenzija

09:51

U make up kutku imam nekoliko baza za sjenilo koje često rotiram. Neke od njih nisu spektakularne dok su druge hvale vrijedne, uz neke svoje mane.
Danas vam tipkam o ArtDeco eyeshadow base.




Što kaže ArtDeco?
" Fina kremasta tekstura proizvoda povećava trajnost/postojanost sjenila na kapcima i sprječava nakupljanje sjenila u očnoj bori. "
* Sprječava nakupljanje sjenila u pregibu kapka i čini ih vodootpornim.
* Sjenilo izgleda puno ravnomjernije, a boja intenzivnije.
*  Trajnost nanešenog sjenila se višestruko povisuje.
- tekst prenešen sa kameja.hr
Kako sam ranije čitala uglavnom podijeljena mišljenja o ovoj bazi, nikako se nisam mogla odlučiti na nju. Međutim, u njemačkom Douglasu je počelo ljetno sniženje prije neka dva mjeseca, a ova baza je bila snižena na svega 4€ ( tridesetak kuna ) plus mono sjenilo gratis. Nikako nisam mogla zanemariti ovu ponudu, a naposlijetku mi je bilo i žao što nisam kupila još jednu.
Ambalažu čini mala teglica zapremnine od 5ml, crne boje i jednostavnog, elegantnog izgleda toliko tipičnog za ArtDeco. Sam miris je neutralan, a to je koliko sam mogla pročitati, nekakva promjena jer ranije sam čitala mnogo žalbi na intenzivan miris. 




Teksturom je vrlo lagana, kremasta, a naznačeno je kako ju je potrebno potrošiti u 12 mjeseci od otvaranja. Koliko se sporo troši možete vidjeti na fotografijama, jer od trena kupnje ju koristim gotovo svaki dan. Na donjoj fotki lijevo nalazi se baza, a desni swatch je ArtDeco mono sjenilo u nijansi 29.





Baza je shimmerasta, u boji kože. Na mojim normalnim kapcima, dakle nisu niti suhi niti masni, sasvim se jednostavno nanosi i razmazuje. Ovu bazu uvijek nanosim isključivo prstima, jer mi je malo teže nanjeti ju ravnomjerno kistom. Stoga ju iz teglice i uzimam kažiprstom što nije problem jer je jako mekana. Ne upija se prebrzo, a sjenilo automatski dobije na postojanosti, nikako se ne nakuplja, te stoji na mjestu cijeli dan. I noć. S te strane imam samo najljepše mišljenje o njoj. 
Dolje na fotografiji pogledajte nijansu 29 mono sjenila ArtDeco - s lijeve strane sjenilo je s bazom, a s desne bez baze. Očigledno je koliko je postojanije s njom, a riječ je o samo jednom nanosu prstom.



Zamjerke kod ove baze također imam, a prva je ta što zbog shimmera svijetla mat sjenila ne budu potpuno mat već shimmer lagano izbije na površinu. Sa tamnijim nijansama se to ne događa, ali svejedno. Druga je ta što mi se sjenila mrvicu teže blendaju s njom, ali to niti nije toliko veliki problem, tek koja minuta više je isplativa naspram vremena postojanosti sjenila na kapcima.
Kako se vama sviđa ArtDeco baza ukoliko ste ju koristile ili koristite?

You Might Also Like

9 komentari

  1. Trebala bih novu bazu. Koristim Avonov, ali on više ne djeluje kao prije, vjerojatno je rok istekao :) Možda posegnem za ArtDecovim...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam jel mislimo na isto kod Avonove baze, ali meni je kad sam je otprilike pola potrošila postala puno gušća konzistencijom. Čini mi se kao da se počela sušiti, ali je trik da ju malo zagrijem među dva prsta i funkcionira ok, bez grudica. Koliko dugo ju koristiš? Moja je otvorena pred neka 4 mjeseca? ALi da, artdeco mi je bolja od avonove.

      Izbriši
  2. Ja je koristim godinama i meni je to najbolja drogerijska baza. Trenutno je nemam, jer mi se zbog sporog trosenja, zasusila, pa sam morala da je bacim

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fifty, jel se baš skroz osušila ili? Jer, meni kod takvog problema zna pomoći da ju malo zagrijem među prstima ( to sam radila s Avon bazom ) i sasvim super funkcionira. S druge strane, ako je postala grudasta, e to je već nešto drugo. :)

      Izbriši
  3. To mi je bila prva baza ikada i moram priznati da me nije bacila s nogu. Smetao mi je i taj shimmer. Sporo se trošila pa sam kada se osušila krenula u daljnju potragu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je zbilja odlična, ako izostavimo taj shimmer kad je riječ o svijetlim mat sjenilima. Vremenom su mijenjali forumulu, koliko sam uspjela pročitati i sad se ne bi trebala sušiti. NO, to ću vidjeti naknadno kada potrošim dobar dio nje i prođe nešto vremena.

      Izbriši
  4. ja sam jedna od onih koji vole ovu bazu, čak razmišljam da sad kupim drugu kutijicu :D
    nikad nisam imala problema da mi taj shimmer smeta, jer ju stavljam minimalno i dobro izblendam,,,
    njen miris mi je bio neobičan u početku, ali poslije sam ga zavoljela <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja ju volim, dapače. U trenu dok ti ovo pišem imam ju na kapcima od podne i još mi drži sjenilo savršeno. Koliko sam uspjela shvatiti, mora da je nešto promijenjeno u formuli ( možda za ovo tržište - Njemačko ), jer ja nikakav miris ne osjetim, ali možda je takav bio ranije, kao što sam i čitala na recenzijama kod drugih. :)

      Izbriši

recent posts

Like us on Facebook

Flickr Images