Lush Mask of Magnaminty vs Queen Helene Mint Julep

03:58

Odavno sam htjela pisati o Queen Helene Mint Julep maski za lice, a potom kupila i Lush Mask of Magnaminty koja me automatski podsjetila na Mint Julep. To me automatski nagnalo na jedan post sa dva proizvoda - pa će ovaj biti malo duži, ali nadam se i koristan. Odmah na početku napominjem kako su mi obje maske vrlo drage te ovaj post nije namijenjen favoriziranju jedne od njih naspram druge; već dvije odlične maske na jednom mjestu.
Lush mask of Magnaminty dolazi u čvrstoj, plastičnoj " kantici " od 125 mililitara i košta 56 kuna, dok postoji i veće pakiranje koje je samim time i povoljnije. Prvi put sam uzela manje zbog isprobavanja. Odmah po otvaranju osjeti se osvježavajući miris mente, ali prije bih rekla da je to miris neke blage paste za zube s dodatkom mente. Teksturom podsjeća na piling jer ima komadiće mente. Maska se, za razliku od kratke trajnosti drugih Lush maski, treba potrošiti unutar 3 mjeseca što je odlično jer sigurno neće propasti.Ova maska je namijenjena i licu i leđima; ali koristim ju isključivo za lice jer nemam problematično područje leđa. Pri nanošenju je treba više no Queen Helene zbog komadića mente u njezinoj teksturi, odnosno ravnomjernosti na licu.Maska se drži na koži od 5 do 10 minuta, ali ja ju držim nešto duže - 15tak minuta dok se u potpunosti ne osuši. Potom ju je potrebno isprati. Ono što će nekima biti šok jest faktor iznenađenja - madka hladi, ali doslovno, osjećaj hlađenja je nevjerojatan. Ujedno, prilikom prvog pa i svakog idućeg nanošenja koža ne peče. Sušenjem maska zateže lice što mi također odgovara. Po umivanju koža nije crvena i iziritirana već nevjerojatno mekana, a pore su čiste dokje mitesere puno lakše za istisnuti jer postanu očitiji na površini. Ovaj dio s miteserima je mišljenje moje prijateljice koja ih ima na nosu tek ponegdje; testirale smo ju skupa. Najbolje od svega jest da koža i sutra ujutro izgleda bolje odnosno ujednačeno.

Po sastavu je vrlo slična Queen Helene.


Queen Helene Mint Julep maska ima sličan miris, ali puno intenzivniji, a teksturom je više kao pasta. Za europske zemlje je dostupna na iHerbu i-Vitacostu, a može se kupiti u malom pakiranju od 75ml i velikom od 235. Dolazi u tubici od mekane plastike pa je ostatak maske lako istisnuti.
Cijena malog pakiranja je 11 kuna, a velikog nešto više od 20.Po prvom nanošenju osjećaj na licu je blago nelagodan - nije poput MOM osjećaj hlađenja već blagog peckanja koje prestane vrlo brzo i potom nema nikakvog osjećaja. Suši se vrlo brzo, a troši vrlo sporo jer je nije potrebno puno kako biste prekrili lice - ravnomjerno se nanosi.Sušenjem se počinje trusiti i tada znam da je koža spremna za umivanje. Ova maska je idealna za dane kada već blagim stiskanjem uvidim da se sebum nakupio u porama. Izvrsno očisti pore i kao takva je jako povoljna, a posao radi odlično. Uvijek imam zalihu malih tubica ove maske jer je odavno postala mija najdraža maska u tubici, zapravo jedina takva koju koristim.Sastav je na fotki iznad.

U svakom slučaju, ovo su dvije odlične maske i preporučam ih svima kojima pore divljaju, a masnokošcima posebno. Queen Helene je idealna za čišćenje pora, dok je Lush idealna za isti posao, plus ujednačen izgled kože. Ja ih obožavam. :)


You Might Also Like

0 komentari

recent posts

Like us on Facebook

Flickr Images