Olival Čičak linija - šampon & ulje za kosu

03:00

Čičkovo ulje je daleko poznato u njezi kože i kose. Kod kože vrijedi njegovo svojstvo pri opeklinama, ekcemu i sličnoj problematici, a kod kose će pridonjeti suhoj kosi i kosi sklonoj perutanju, pa također i kosi koja nije gusta, odnosno prorijeđenoj. Olival kozmetiku volim godinama, ali nikad do sada nisam isprobala ništa namijenjeno kosi, te ću vam danas nakon određenog vremena korištenja, pisati o njihovoj čičak liniji za kosu koja se sastoji od šampona i ulja.



Olival čičak šampon za kosu

- smanjuje svakodnevno opadanje kose
- jača korijen kose
- ublažava pojavu suhe peruti
- obogaćeno pantenolom




Olival čičak šampon dolazi u plastičnom pakiranju. Sadržaj pakiranja je 300 ml. Sam šampon je teksturom nešto rijeđi, no ne previše. Samim tim se i jako sporo troši. Izabrala sam upravo ovaj šampon zbog obećanja da jača korijen kose. U ponudi također postoji i linija s avokadovim uljem.
Moja kosa je izuzetno zahvalna, bujna, ali rijetka, sa povremeno suhim vrhovima, ali i vrlo tanka. Tu bujnost mogu zahvaliti prirodnoj kovrčavosti, ali iskreno - kada ju zavežem u punđu, tu ukupno bude tek šaka kose. Češljanje mi od malih nogu stvara veliki problem, a u posljednje vrijeme mi je i kosa počela ispadati više no inače.
Šampon koristim dva i pol tjedna svaka 3 ili 4 dana, jer kosu ne perem često ( nije sklona mašćenju. )
Pored praktički svih drogerijskih šampona koje sam ikad koristila, ovaj mi se pokazao najboljim i to bez preuveličavanja. Ne pjeni se previše, ne suši mi dodatno kosu, a ona je nakon sušenja predivna, čista, bujna i sjajna. Cijena je 27,90 kuna i može se kupiti u većini drogerija gdje je Olival općenito dostupan.

Dolje možete pogledati sastav, te napominjem kako šampon ne sadrži parabene, kao niti Olivalova kozmetika općenito.



Olival čičak ulje za kosu

- protiv opadanja kose
- obogaćeno vitaminima A+E
- namijenjeno suhoj i prorijeđenoj kosi




Pred neko vrijeme sam donjela odluku da ne koristim više regeneratore nakon šamponiranja, već isključivo prije samog pranja kao nekakav pakung. U međuvremenu sam odlučila koristiti ulja češće no regeneratore. Ulja za kosu sam počela kupovati davno, i to na iHerbu, a čičak Olival ulje za kosu mi se činio kao izvrstan omjer cijene i kvalitete - u plastičnoj ambalaži se nalazi 60 ml, što je više no što nudi iti jedan drogerijski brend, ako se ne varam. Ulje teksturom nije tipično, već je gušće, ali jako dobro razmazivo. Ukoliko ga koristim kao pakung, tri, četiri puta pritisnem pumpicu, nanesem ga na suhu kosu i omotam folijom te tako provedem i dva sata. Nakon toga slijedi pranje kose čičak šamponom.
Također, ako ponekad preskočim rutinu zbog nedostatka vremena, nanosim malo ulja ( koliko istisnem jednim pritiskom pumpice ) duž cijele kose. Kosa mi nikad nije djelovala masno nakon toga, već je sjajna i njegovana, bez problema sa suhoćom sve do idućeg pranja. Poanta je u doziranju, te niti s jednim uljem za kosu ne treba pretjerivati. Također, ako patite od problema suhog tjemena, odnosno pretjeranog perutanja, preporučljivo je koristiti ga i na tjemenu ( preporučam kao pakung pred pranje kose ), jer će hidratizirati tjeme. Cijena ulja u maloprodaji je 28,90 kn, a trajat će dugo, dugo, ako ga ne koristite svaki dan.



Ovom linijom sam oduševljena i mislim da dugo neću promijeniti rutinu pranja i njege kose baš s ta dva proizvoda, eventualno ako mi se kosa zasiti.
A vi? Jeste li probale OLivalove proizvode za njegu kose? :)

You Might Also Like

3 komentari

  1. Da bar ja mogu kao i ti prat kosu svaka 3 ili 4 dana..meni je vec drugi dan užasna :(
    Protiv opadanja ti je meni bio super jedan Vichy šampon, ali da me ubiješ ne mogu se sad sjetit kako se zvao..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E, tu je neka sreća, ne bih morala prati kosu niti tjedan dana - ali sam okorjeli ovisnik o cigaretama i znam kakav je moj mirisni trag, nevezano o parfemu koji taj dan nosim. :P mislim da misliš na Vichy Dercos, ali ne koristim tu marku odavno, odavno. :) iako, i ja sam čitala pregrš pozitivnih recenzija i mojoj sestri je pomogao.

      Izbriši
    2. Ma ne brini, nisam ni ja neka obožavateljica nakon para i para uludo potrošenih u pubertetskim danima na onaj (proklet bio) Normaderm..
      Prestat pušit! Budi dobra prema sebi :)

      Izbriši

recent posts

Like us on Facebook

Flickr Images