Empties #3

09:45

Dugo nisam pisala ovakav post, ali sam se napokon odlučila riješiti vrećice u koju sam skupljala prazne ambalaže kad bih se sjetila. I sama volim čitati ovakve postove na drugim blogovima, pa se nadam da će se i vama svidjeti.



1. Tuširanje, kupanje





* Kneipp Zeit fur Traume je kupka na bazi lavande i vanilije intenzivno plave boje koja je identična boji tinte. Vrlo malo nje je dovoljno kako biste dobili intenzivan miris, ali i obojili vodu. Ne pjeni se previše, a miris je slatkast i opuštajuć. Inače, ovo je moja najdraža Kneipp kupka. Cijena za 300 ml je 3,50 eura.
* Kneipp Wunschloss Glucklich kupka sa mirisom rabarbare i ruže također ima sladak miris, intenzivno crvene je boje, a miris je vjerojatno najradijalniji od svih kneipp kupki. Ako nakon rituala kupanja ostavim otvorena vrata kupaonice, zamiriši cijeli stan.
* Terra Naturri gel za tuširanje Naranča i Menta sam kupila u Mulleru i sasvim mi odgovara. Za razliku od drugih gelova za tuširanje koji u sebi imaju citrusne mirise i/ili mentu, ovaj me nije nikako podsjećao na miris sredstva za pranje posuđa. Da, većina njih mi tako miriše, ali s ovim nije bio takav slučaj. Mislim da ću ponoviti kupnju.
* Sephora Chocolate krema za tuširanje me oduševila zbog mirisa čokoladnog shake - a, ali kasnije i razočarala zbog toga što mi je jako isušivala kožu što niti ne čudi. SLS je na drugom mjestu sastojaka. Kako u vrijeme kupnje nisam niti imala problema s kožom činio mi se kao najnormalnija tuširalica božanstvenog mirisa, ali s vremenom sam i u tom mirisu počela osjećati nešto čudno, kemijski. Za cijenu od gotovo 50 kuna definitivno neisplativo. Kasnije sam njime prala kistove, odnosno pokušala prati, ali se ni u toj ulozi nije pokazao kompetentnim. :P
* Kneipp Gluckliche Auszeit kupka sa mirisom maka ima ženstveni miris, ali po mom mišljenju pretežak. Nju sam koristila tek s vremena na vrijeme i uspjela nekako potrošiti.


2. Njega tijela





* Alverde kokosovo ulje i ulje ružmarin limun / recenzija ovdje. Jako volim alverde ulja za tijelo, ali nisam ponovila kupnju ovih nakon što sam ih potrošila, već se na njihovom mjestu našlo ulje divlje ruže koje ponekad koristim i također sam zadovoljna njime.
* Body&Soul masažno ulje sa mirisom vanilije o kom ste mogli čitati na mom blogu. Klik na link
* Olival Čarobno ulje koje je treća potrošena bočica zaredom. Konstantno obnavljam zalihe ovog ulja, a sreća je veća kada u dm - u imaju popust na odreženi asortiman preparative, a ja dovoljno bodova. Koristila sam ga za tijelo i za kosu.


3. Lice




* Lush Mask of Magnaminty, druga potrošena kutijica. O njoj možete čitati ovdje.
* Terra Naturi pjena za umivanje lica sa aloe verom mi je postala jako, jako draga na prvo korištenje. Ovo je druga bočica koju sam iskoristila. Povoljna je ( oko 20tak kuna ), nježno čisti lice i savršena je za uklanjanje ostataka čistača za make up ili jutarnje umivanje. 
* Humphreys Witch Hazel tonik za lice o kom sam pisala ovdje. Trebalo mi je zbilja dugo da ga potrošim jer ih koristim nekoliko istovremeno, ali sam njime prezadovoljna i mislim da ću prvom prilikom ponoviti kupnju.
* Alverde Vital + intenzivni serum je gotovo pun, ali stoji dugo i bilo je krajnje vrijeme da ga se riješim. Nikako ne podsjeća na serum, na licu ne radi ništa  osim što ono djeluje oznojeno po nanošenju, u mirisu prevladava miris bolnice koji toliko mrzim ( podsjeća me na medicinski alkohol. ) S alverde sam općenito u toplo hladnom odnosu. Mnoge proizvode obožavam, a na mnoge sam bacila novac..
* Avene termalna voda koju rotiram skupa sa evian termalnom. Služi mi za štošta; osvježavanje lica, stapanje make up - a, natapanje spužvice za make up.. Po ne znam koji put ponovljena kupnja, a uvijek kupujem mala pakiranja od 50 ml da mi stanu u bilo koju torbu iako su veća znatno isplativija.
* Aok peeling za lice sa bademom i morskom soli bio mi je super dok mi koža nije počela divljati, a kasnije je njegova uporaba postala nezamisliva. Preporučam ga masnokošcima ili onima koji traže grublje pilinge. Aok je dostupan u Mulleru.
* Becutan kremicu mi je kupila mama kada sam zadnji put bila u Hrvatskoj  i to je jedina krema koja će se kod mene uvijek naći unazad dobrih deset godina.


 4. Razno




* Schaebens koncentrat u kapsulama za zrelu kožu odlučila sam kupiti zbog obećanja visoke hidratacije u vrijeme kada mi je koža postala katastrofalno suha. Nisam pretjerano oduševljena njima, dok mi je rozo pakiranje Schaebens kapsula neizostavno u košarici svaki puta kada idem u Muller.
* Schaebens čokoladna maska i maska s AHA   ( voćnim kiselinama ). Toliko puta sam ih spominjala i hvalila da sam i sebi dosadna.
* Clarins Cardere Teasel Multi - Active testeri dnevne i noćne kreme. Morala sam ih sačuvati za ovakav post kako bi mi bili podsjetnik da su jedine HG krema koje bih si trenutno htjela priuštiti.



5. Parfemi 





* Lolita Lempicka Si Lolita   i ne znam koja po redu prazna bočica Lolite otkada sam dobila na poklon prvu Lolita bočicu u 7. razredu. U pitanju je bio L'Objet du Désir. Lolita mi je uvijek posebno drag parfem nebitno radi li se o gore navedenoj verziji, Le Premiere ili Transcedant Sin. Moram priznati kako mi je Si Lolita bio izrazito čudan na prvi njuh. Prenosim vam svoju mini recenziju sa punimiris.hr
" Kad sam ga prvi put otvorila nije mi se nikako svidio, vec sam čak pomislila da nesto nije u redu s njim. Bila je večer. Iduće jutro sam ga nanjela i izašla van, a on se aktivirao.. Meni je papreno cvijetan, netipična kombinacija koja me podsjeća na retro haljinu, prazan asfalt i vožnju u autu bez krova. Svakako poseban, umjereno postojan. Neobičan. Iz te neobičnosti se rodila nekakva ljubav, pa brizno cuvam vec drugu punu bocicu Si Lolite.
Inače mi je svaki miris L. Lempicke  koji sam imala bio jako sladak. Ovaj me jako iznenadio.
"
* Diesel Loverdose  " Kao niti bilo što što modni gigant izbaci, tako me niti jedan njihov parfem nije razočarao. Na mojoj polici relativno nov i čuvam ga za trenutke u kojima se želim osjećati posebno. Sladak je, a slatke parfeme sam zavolila uz Lolitu, ne pretjerano. Ali isto tako nije mi zbog te svoje slatkoće nezreo već itekako odrastao, kao da se vodi onom; Znam što želim, ali znam i što ne želim. A Diesel loverdose svakako želim. "  Eh, sad - ovaj parfem odavno više nije nov, ali mi baš nedostaje puna bočica u kolekciji. Bio mi je prekrasan, dugotrajan za jedan EDT..
* Gucci Guilty Black " Od svih prethodnika, meni osobno najdraži i općenito jedan od najmilijih. Dovoljno intenzivan, dovoljno nježan, a opet jako drzak, mijenja se na meni iz trena u tren, nekako po mom raspoloženju, a to je ono što uvijek zahtijevam od mirisa. Očarao me. " Također parfem koji ću uvijek poželjeti u svojoj kolekciji.
* Jil Sander SUN  za koji nemam upisan utisak na punmiris.hr, ali najbliži opis za njega je krema za sunčanje. Onaj prvi miris kojeg se većina vas može sjetiti kao asocijacija na kremu. Nekom nepodnošljiv, nekom zagušljiv, a meni sasvim dobar i radijalan miris. Ipak, ne bih ponovila kupnju jer mi nije bio baš toliko drag.
Inače, na mojoj wish listi nalaze se Serge Lutens Datura Noir, Cacharel Anais Anais, te Ispahan - nikad zaboravljeni i nikad prežaljeni miris koji je nekad proizvodio Yves Rocher.


Dekorativna kozmetika


* Maybelline Affinitone Mineral (21 Nude ) dobila sam davno za rođendan. Ovo je žućkasta nijansa i definitivno taman za mene, a koristila sam ga vrlo rijetko ( prošlo ljeto kada sam imala iole blago preplanuli ten ). Sviđao mi se jer ima dobru moć prekrivanja, SPF 18 i nije ostavljao brašnasti efekt na licu. Ipak, pola bočice je tu, ali ga se riješavam jer mu se konzistencija promijenila.
* Catrice Even Skin Tone ( 20, Beige Rose ). Najdraži tekući puder koji sam u zadnje dvije godine imala, ali neću puno pisati ovdje jer pripremam recenziju.
* Max Factor 2000 Calorie maskara je kojoj se godinama vraćam. Uz tekući puder, maskara je kod mene najkorišteniji dekorativni proizvod, a ovaj klasik mi je uvijek u teglici s maskarama i rotiram ga sa svim ostalima.
* Make up Factory Dream Eyes je moja HG maskara. Uvijenost, najcrnja moguća boja, volumen, tekstura te čak 12 ml u pakiranju. Svojim karakteristikama koje su apsolutno sve što tražim od maskare, svrgnula je sa trona dotada omiljenu Dior Diorshow o kojoj sam vam pisala. Cijena je oko 15 eura.
* Misslyn Mission Volume mascara ide u smeće gotovo puna. Za nekih 5 eura kolika je bila akcijska cijena u Mulleru dobila sam puko pakiranje sa naznakom crne boje. Na trepavicama ne radi apsolutno ništa. Ovaj brend inače ima jako dobre lakove za nokte, te tuševe.
* Avon Luxe maskara me također nije pretjerano oduševila. Volumen koji obećavanisam dobila ni na deseti pokušaj kojim sam joj dala priliku.

Jeste li isprobale nešto od mojih empties stvarčica ?



You Might Also Like

18 komentari

  1. Volim Olivalove proizvode, to bih sigurno ponovno kupila, a također sam probala (samo probala) od dekorativne kozmetike Catrice Even Skin Tone - planiram uzet!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se za Olival. Ako ne tražiš jako prekrivanje, a zdrav izgled kože, preporučam ti Even Skin Tone! :)

      Izbriši
  2. Bila si jako vrijedna!! Catrice puder planiram probati, jer me do sada svaki Catrice puder oduševio!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, ovo se dugo nakupljalo, mjesecima čak. Dobar dio toga što bi inačr išlo u post je završilo u kanti za smeće prije reda. :P
      Meni jedino all matt plus nikako ne odgovara, odnosno ne odgovara mojoj koži.

      Izbriši
  3. Jedva čekam tvoju recenziju Catrice Even Skin Tone pudera... Jako volim njihov nude ilusion puder savršeno odgovara mojem podtonu kože, i bila sam oduševljena njime ovoga sam već htjela isprobati, tako da ću ipak sačekati tvoju recenziju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš sam žalosna što nisam uspjela napraviti recenziju za ovaj puder jer se, ( dodatna tuga ) povukao s polica. Nadam se da će Catrice izbaciti uskoro adekvatnu zamjenu.

      Izbriši
  4. Jako lijep empties post, stvarno si dosta toga potrošila! :)
    Jako mi se sviđaju ova Alverde ulja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) hvala ti na čitanju. Alverde ulja su zbilja vrijedna svake kune, a nisu niti skupa obzirom na ono što se dobije. Konstatno ih koristim.

      Izbriši
  5. Dosta potrošenih proizvoda, posebno me iznenadilo kada sam vidjela cak 5 potrosena parfema, inace jako lijepo opisujes parfeme. :)

    http://myblogmything1.blogspot.ba/2016/06/little-lace-dress.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno, doduše 4 potrošena parfema, ali sam u međuvremenu došla do kraja još jedne bočice. Parfemi su moja velika strast.

      Izbriši
  6. Odličan ti je post. Najviše me privlače Kneipp kupke te Lush i Schaebens maske. :)

    http://itsnina23.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti. :) Onda te najviše privlači moja svakodnevna podstava - obožavam i Schaebens i Kneipp.

      Izbriši
  7. Bome brdo toga si potrošila. Moram napokon isprobati to Olival ulje, svi ga hvale. I ja sam na ljetovanje uzela neke stvarčice da ih napokon potrošim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super je Olival općenito, barem meni. A njihovo ulje mi je baš u rangu sa NUXE uljem. :)

      Izbriši
  8. Covjece, stvarno se svega naslo. Kako si samo uspjela toliko parfema potrositi? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa dobro, nisam ih trošila na mjesečnoj bazi, već su se unazad tih dva, tri mjeseca potrošili jadni. Inače, mislim da od kozmetike jedino parfeme više volim. Dobro, i odjeću. :D

      Izbriši
  9. Odličan post <3
    http://wefashionitxx.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši

recent posts

Like us on Facebook

Flickr Images