Elizabeth Arden Visible Difference losion za tijelo - opaska

01:11

Nije puno vremena prošlo otkako sam počela koristiti Elizabeth Arden Visible Difference kremu za lice, link ovdje, a ona je već uvrštena u moju jutarnju njegu i jedna je od rijetkih krema za koje sam pomislila da ću često koristiti.



Kad sam prije nekoliko dana na dar iz Švicarske dobila istoimeni losion za tijelo, mojoj sreći nije bilo kraja, ali me i nosila pomisao potencijalne mane ovog losiona.Također, kako sam čitala puno, puno recenzija, moja se svijest počela lagano buditi, pa su me neke stvari šokirale.. Krenimo redom.



Elizabeth Arden losion za tijelo dolazi u praktičnoj ambalaži s najjednostavnijom pumpicom koja osposobljena izbacuje dovoljno kreme za jedan dio kože.
Bočica sadrži 300 mililitara losiona, a troši se jako sporo.




Predobro se razmazuje, jako brzo upija, koža ga doslovno popije, a ostaje nahranjena i čak niti jutro poslije nije suha. To su moji prvi, iskreni dojmovi.
Koliko sam mogla zaključiti po onome što sam pronašla na internetu, cijena mu u Hrvatskoj varira od 180 do 320 kuna, u Njemačkoj 15 eura - oko 110 kuna, te u Švicarskoj 18 franaka ( nekih 130 kuna).
Ono čeg sam se pribojavala pri samoj pomisli na korištenje ovog losiona bio je ne tako ugodan miris kreme za lice - i to se ostvarilo. Losion miriše identično kremi za lice, kemijski.

Pređimo na mračnu stranu - sastojke.



Kao što možete vidjeti, parabeni. Ono što sam naučila jeste da su osim parabena, formaldehidi također jako štetni. Formaldehidi se miješaju sa parabenima kako bi se očuvalo mikkrobiološki sastav proizvoda, a sami formaldehidi su konzervansi. Najčešće se u kozmetici nalaze u obliku Quaternium - 15, a dolaze sa opaskom utemeljenom znanstvenim istraživanjem - mogućnost različitih oblika karcinoma i leukemije.
Metilparaben oštećuje ljudski DNK, dokazano japanskim istraživanjem 2008.
Butilparaben ometa proizvodnju testosterona.
Propilparaben oštećuje muški reproduktivni sustav, dokazano 2002. godine.
Etilparaben je alergen i uzokuje neke vrste karcinoma.

Mogućnost zamjene u manje učinkovitim, ali i dalje učinkovitim alternativama parabenu leži u sastojcima koji su Vitamini A i C, fenoksietanol i sorbinska kiselina. Nisam vična previše u svemu ovome niti se bavim kemijom, ali ako vas zanima još i više, klik ovdje i ovdje.

Nakon svega ovoga, iskreno priznajem da će mi vjerojatno biti jako, jako teško pronaći idealne proizvode pri njezi kože, i da ne znam jel ću se uopće moći priviknuti na  potpunu promjenu pri odabiru njege kože, pa i same dekorative još i više, ali sam odlučila da ću pregledavanju sastojaka pri kupnji definitivno posvetiti više pažnju.

You Might Also Like

8 komentari

  1. Ja rijetko proučavam sastojke, ali stvarno mislim da bi trebala početi. Uz to sam primijetila trend vraćanja prirodnoj kozmetici, što bi bilo zanimljivo isprobati.
    Odličan, poučan post ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije loše provjeriti sastojke. Primjetila sam kako se veliki broj nas okreće alternativi, vjerojatno zbog razočaranja u mnogo toga što nam je nametnuto u neznanju.Priznajem, meni će biti jako teško, jer koristim velik broj toga što vjerojatno i nije najbolja opcija, ali za ubuduće je odlično znati.

      Izbriši
  2. Amazing post! You have a wonderful blog:)
    What about following each other on Instagram, Bloglovin, Twitter?.. :)

    www.bloglovin.com/blog/3880191

    OdgovoriIzbriši
  3. Neverovatno koliko skupi brendovi kao EA, EL i mnogi drugi sadrže štetne sastojke. Mnogo mi se dopao post.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sinoć sam gledala sastojke na svojoj AOK kremi za noćnu njegu. Cijena 80% manja, takvih sastojaka ni u tragovima. Mislim da imate pravo. Hvala na čitanju.

      Izbriši
  4. kozmetiku Elizabet Arden nisam probala jos uvek, bas me je luksuzan izgled pakovanja privukao. Kao vecina, nemam naviku da citam listu sastojaka a njihova specifikacija me je sada sokirala :O

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zapravo ova kozmetika i jest luksuzna; učinak je odličan, preparativa je blago rečeno odlična, ali ovo šokantno je očigledno neizbježno..

      Izbriši

recent posts

Like us on Facebook

Flickr Images